Zonder omwegen naar je rijbewijs!

vrijblijvend startgesprek

 

09 329 66 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuws

Autorijden is gemakkelijk

02 februari 2018 om 17u17
Autorijden is gemakkelijk

Autorijden is een heel complexe zaak die door vele toekomstige bestuurders enorm wordt misvat. De realiteit is echter een  andere situatie. Er worden heel veel fouten gemaakt in het verkeer, die tot ongevallen kunnen leiden; zie de verschillende krantenartikelen of luister maar eens naar de nieuwsupdates.

Autorijden is waarnemen, voorspellen en evalueren. Wanneer een beginnende bestuurder  een verkeerde  beslissing neemt, leidt deze tot een mogelijk ongeval.

Bij ervaren bestuurders verloopt dit proces automatisch; bij de beginnende bestuurder moet dit nog opgebouwd en gestructureerd worden. Dit vergt bij de beginnende bestuurder veel aandacht en wordt volledig stapsgewijs opgebouwd.

Er is een reële kans dat belangrijke gegevens niet herkend worden. Hierbij is het belangrijk dat de persoonlijke begeleider tijdens de opleiding hiermee voldoende rekening houdt.

Het is dus geen overbodige luxe om voor een goede rijopleiding te kiezen. De beginnende bestuurder is niet steeds afhankelijk van zijn persoonlijke begeleider die vaak niet  beschikbaar is. Ook worden de handelingen meteen goed aangeleerd door ons. Zo kan de beginnende bestuurder gedurende 9 maand alleen en zelfstandig oefenen.